English Français

Omgeving

De Yonne in de Bourgogne is misschien wel het lekkerste stukje Frankrijk

 

De Yonne en dan met name de Puisaye in de Bourgogne, is naar verluid qua temperatuur gemiddeld genomen de aangenaamste streek van Frankrijk. 's Zomers niet te heet, 's winters niet te koud. Het voorjaar begint al vroeg (in februari hebben we al buiten gezeten) en de herfst laat lang op zich wachten (eind oktober nog buiten gegeten). En dat op 650 kilometer van Utrecht.

In het glooiende landschap heeft de natuur veel te bieden. Bossen, weilanden, meertjes, vijvers, schilderachtige dorpjes en niet te vergeten: de rivier de Yonne die niet toegankelijk is voor de beroepsvaart. Wie van vissen houdt, kan in deze rivier zijn hart ophalen (wel vergunning regelen!).

Wandelen.
Direct vanuit Domaine de Beauvoir kunt u aan prachtige wandelingen beginnen.
We hebben zelf enkele routes uitgezet, variërend van 1 tot 3 uur. Maar u kunt ook kiezen voor de officiële wandelroutes waarvan er diverse Beauvoir passeren. Deze routes bedragen 10 tot 30 kilometer en voeren langs de mooiste plekjes in de Pay de Puisaye-Forterre. Deze routes starten meestal vanuit Toucy dat gelegen is op 8 kilometer van Beauvoir.

Fietsen
Volgens de kenners is de Puisaye een ideaal fietsgebied voor zowel recreatie, toeren als mountain biken. Wel dient u regelmatig klimwerk te verrichten, waarbij het hellingspercentage kan oplopen tot boven de 10%. Wij hebben twee fietsen te huur voor degene die geen fietsen bij zich hebben. Om de omgeving fietsend te ontdekken hebben wij gedetailleerde routekaarten.

Golfen.
Binnen een straal van 50 km zijn er diverse mogelijkheden om te golfen maar op 15 minuten rijden vindt u Domaine du Roncemay in Les Ormes. Hier is een fraaie 18-holes baan aangelegd. Wilt u geen baan lopen maar lekker oefenen dan kunt u de practice bezoeken. Hier vindt u een overdekte en onoverdekte driving range, putting green, mogelijkheden om te approachen en te chippen en u kunt drie volwaardige oefenholes lopen. Zie voor meer informatie over golfen op onze pagina links.

Bezienswaardigheden in onze omgeving

Auxerre – Een middeleeuwse stad gelegen aan de rivier “De Yonne” met een prachtig historische centrum waar een mooie wandelroute is uitgestippeld door het Toeristenbureau.

Vezelay - Een bedevaartsplaats op de pelgrimsroute naar Saint-Jacques de Compostella

De zeven sluizen van Rogny - Een prachtig industrieel bouwwerk in het kanaal “De Briare” welke gerealiseerd is in de 17e eeuw. Met een trap van 7 sluizen werd maar liefst 23 meter hoogteverschil overbrugd.

Guidèlon - Hier wordt met steen en hout een burcht gebouwd met de bouwmethode uit de 13e eeuw. De werkzaamheden werden gestart in 1997 en het zal 25 jaren duren voordat het kasteel volledig zal zijn voltooid.

Chablis – Deze beroemde wijnstreek ligt ongeveer 50 km van Domaine de Beauvoir. Voor de wijnliefhebber een aanrader om diverse wijnhuizen te bezoeken b.v. Domaine Yvonne Vocoret in Maligny.

Meer weten? 

Voor meer informatie, beschikbaarheid en boekingen kunt u Domaine de Beauvoir dagelijks telefonisch bereiken.

Maar U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

+33 386 410048
Adres: 1, Route des Hurlots, 89240 Beauvoir  Frankrijk

info@domainedebeauvoir.eu
Route: Routeplanner


    

 

FairBooking - Domaine de Beauvoir - Beauvoir      

top